GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Vogelnest verwijderen Apeldoorn

Wij verwijderen uw vogelnesten!

Vogelnest verwijderen Apeldoorn

Vogelnest verwijderen Apeldoorn? Heeft u een vogelnest in uw schoorsteen die u wilt verwijderen? Schoorsteenveger Apeldoorn staat voor u klaar!

Een vogelnest in uw schoorsteen is gevaarlijk met het oog op een schoorsteenbrand. De aanwezigheid van een brandbaar nest vergroot de kans op een brand aanzienlijk. Daarnaast kan het nest ook schade veroorzaken in het rookkanaal.

Het is ook mogelijk dat u een vogelnest heeft op een andere plek zoals onder de dakpannen of dakgoot, of onder uw zonnepanelen. Wij kunnen u hier ook bij helpen, dat is geen probleem!

Wilt u onze hulp voor vogelnest verwijderen Apeldoorn. Neem dan contact op via 055 203 36 97.

Gevaren door vogelnesten

Voelnesten worden gebouwd met behulp van brandbaar materiaal. Denk hierbij aan takjes, bladeren, en stukjes stof of plastic. Een nest vliegt makkelijk in brand en daarom vergroten vogelnesten het risico op een schoorsteenbrand aanzienlijk.

Vogelnesten kunnen daarnaast zorgen voor een verstopping in de schoorsteen. Hierdoor heeft de rook in het rookkanaal geen doorgang naar buiten. Dit is gevaarlijk omdat kan leiden tot een koolmonoxidevergiftiging.

Heeft u een vogelnest in uw schoorsteen die u wilt laten verwijderen? Bel voor een afspraak met Schoorsteenveger Apeldoorn naar 055 203 36 97.

Twijfels over of u te maken heeft met een vogelnest?

Denkt u dat er een vogelnest in uw schoorsteen zit? Aarzel dan niet om een schoorsteeninspectie uit te laten voeren.

Het risico op een schoorsteenbrand is namelijk erg groot bij aanwezigheid van een vogelnest. Door uw schoorsteen te inspecteren kunnen wij uitsluiten of er een vogelnest aanwezig is. Daarnaast kunnen wij ook beoordelen wat de staat is van het rookkanaal. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het vogelnest schade heeft gemaakt in uw rookkanaal. Na de inspectie wordt uw schoorsteen geveegd zodat u weer een mooi schone schoorsteen heeft. U kunt dan weer veilig en verantwoord stoken.

Wij raden u aan om de schoorsteen één of twee keer per jaar te onderhouden om het risico op een schoorsteenbrand of andere problemen te verkleinen.

Wilt u uitsluiten dat er een vogelnest in uw schoorsteen zit? Bel dan voor een afspraak via 055 203 36 97.

Verwijder vogelnesten niet zelf

Wilt u zelf een vogelnest verwijderen? Wij raden dit ten strengste af.

Het is in Nederland niet toegestaan om een vogel te storen als die aan het broeden is. Daarom moet er altijd eerst bepaald worden of de vogel nog steeds van het nest gebruik maakt. Wij beoordelen dit door een camera inspectie te doen. Mocht de vogel nog druk bezig zijn, dan komen wij op een later moment terug om het nest te verwijderen en de schoorsteen te kuisen. In het geval de vogel het nest verlaten heeft, dan verwijderen wij het nest, en vegen wij gelijk uw schoorsteen.

Het zelf verwijderen van een vogelnest raden wij ook af vanwege uw gezondheid. In een schoorsteen zitten namelijk veel roetdeeltjes die vrijkomen bij het weghalen van het vogelnest. Dit is schadelijk voor uw longen.

Tot slot is het verwijderen van een vogelnest geen makkelijke klus. Vogelnesten in schoorstenen kunnen soms wel 2 meter hoog worden (!) doordat vogels graag hun nest bouwen op oudere vogelnesten.

Wilt u uw schoorsteen ontdoen van vogelnesten? Bel voor een afspraak met een collega van Schoorsteenveger Apeldoorn op 055 203 36 97.

Vogelnesten in schoorsteen voorkomen

U kent de uitspraak vast: voorkomen is beter dan genezen. Hetzelfde geldt voor het voorkomen van vogelnesten in schoorstenen.

Het voorkomen van een vogelnest is namelijk goedkoper dan het verwijderen van een vogelnest. Daarnaast is ook het ook veiliger als er geen vogelnesten meer gebouwd worden in uw schoorsteen.

Er zijn verschillende manieren om vogelnesten te voorkomen. Deze worden hieronder beschreven.

Vogelrooster/boldraadrooster plaatsen

Het plaatsen van een boldraadrooster is een effectieve en betaalbare oplossing. Dit vogelrooster is een metalen rooster dat boven in de schoorsteen geplaatst wordt.

Vogels hebben hierdoor niet meer de mogelijkheid om uw schoorsteen in te vliegen en er een nest in te bouwen. Hierdoor wordt brand en schade aan het rookkanaal voorkomen.

Wilt u een boldraadrooster om vogels te weren? Neem vrijblijvend contact op met Schoorsteenveger Apeldoorn op 055 203 36 97.

Schoorsteenkap plaatsen

Een schoorsteenkap wordt als een soort dak op uw schoorsteen geplaatst en biedt goede bescherming tegen vogelnesten. Daarnaast heeft een schoorsteenkap ook andere voordelen.

De kap zorgt namelijk voor een betere trek in de schoorsteen en beschermt het rookkanaal ook tegen regen. Daarnaast voorkomt de schoorsteenkap dat gloeiende asdeeltjes kunnen ontsnappen.

Zou een schoorsteenkap ook voor u handig zijn? Bel vrijblijvend met Schoorsteenveger Apeldoorn via 055 203 36 97.

Regelmatig schoorsteenvegen

Uw schoorsteen regelmatig laten vegen is ook een manier om schade door vogelnesten te voorkomen.

Hiervoor is het van belang dat u jaarlijks een schoorsteenveger inschakelt voor het kuisen van de schoorsteen. Bij dagelijks gebruik raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal tweemaal per jaar te laten vegen.

Onze schoorsteenveger zorgt ervoor dat uw rookkanalen goed gereinigd worden. Daarnaast beoordelen wij uw schoorsteen op beschadigingen of beginnende problemen.

Bent u op zoek naar een vakman voor uw schoorsteen? Bel dan naar Schoorsteenveger Apeldoorn via 055 203 36 97.

Een ervaren schoorsteenveger inschakelen?

Bent u op zoek naar een schoorsteenveger met ervaring? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen uw schoorsteen op een juiste manier reinigen en herkennen daarnaast ook beginnende problemen.

Om veilig en verantwoord te kunnen stoken, raden we u aan om uw schoorsteen één of twee keer per jaar te laten kuisen door een ervaren schoorsteenveger. Zo blijft de schoorsteen netjes schoon en wordt de kans op brand en andere gevaren geminimaliseerd.

Wilt u een afspraak maken om uw schoorsteen te vegen? Bel dan naar Schoorsteenveger Apeldoorn op 055 203 36 97.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Apeldoorn? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Apeldoorn.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Apeldoorn.

Werkwijze Schoorsteenveger Apeldoorn

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Apeldoorn via 055 203 36 97. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Apeldoorn op 055 203 36 97.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Apeldoorn via 055 203 36 97.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Apeldoorn via 055 203 36 97.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Apeldoorn

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Apeldoorn heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Apeldoorn

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Apeldoorn

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Apeldoorn nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Apeldoorn

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Apeldoorn mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Apeldoorn

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button